Image Alt

Over ons

De carpacciobar

Wie zijn wij

Wij zijn de eerste en enige echte carpacciobar van Nederland. In 2016 zijn wij dit concept gestart voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van carpaccio. Bij De Carpacciobar combineren wij carpaccio met allerlei gerechtjes die je de hele dag door kunt bestellen. Flinterdun vlees, vis, groenten of fruit met diverse verrassende garnituren.

Wat kun je bestellen?

Menu

Wij zijn carpaccio-lovers en delen onze kennis en smaak graag tijdens uw event, bedrijfslunch, borrel of aan uw eigen keukentafel. Wij denken mee in al uw wensen. Voor informatie of vragen bel of mail ons gerust.

Carpaccio

Wat is het?

De geschiedenis van De Carpaccio begint allemaal bij Giuseppe Cipriani.
Rond 1963 is de carpaccio ontstaan in Harry’s bar. Cipriani had carpaccio eigenlijk uitgevonden voor gravin Amalia. Doktoren hadden haar aanbevolen om rauw vlees te eten door bloedarmoede. Dus bedacht hij een gerecht met dun gesneden rauwe rund met o.a. citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper.

Cipriani heeft het gerecht vernoemd naar de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio die daar op dat moment een tentoonstelling exposeerde. Vittore gebruikte veel rode en witte tonen in zijn werk wat dezelfde kleuren waren als het nog onbekende gerecht. Dit gaf hem reden om het gerecht te vernoemen naar de schilder Vittore Carpaccio. (Die overigens trouwens eerst Scarpazza heette maar later zijn naam veranderde in Carpaccio).

De Carpacciobar,

Koestraat 131
5014  EC Tilburg
013-5903729
welkom@decarpacciobar.nl

Open:

Ma: 11:00-21:00
Di: Gesloten
Wo: 11:00-21:00
Do: 11:00-21:00
Vr: 11:00-21:00
Za: 11:00-21:00
Zo: 11:00-21:00